מכון גמילה וטיפול בהתמכרויות
תקופת הקורונה הביאה למרכז תשומת הלב את הבריאות שלנו, פחדים בריאותיים ולחץ לשמור על הביטחון הפיסי שלנו. מה שבתורו הביא למרכז הבמה את העלייה בשימוש בתרופות ממכרות. לא שזו תופעה חדשה, שכן התמכרות לתרופות הייתה ועד היום קיימת הרבה יותר מהתמכרות לסמים. פשוט יש לנו תחושה שזה בסדר לקבל מרשם מהרופא וזה מקובל ואפילו לא צריך להסתיר את זה. התירוץ לשימוש בתרופות ממכרות הוא פשוט ולא משנה מה המכור מספר לעצמו ולאחרים, עדיין עובדת ההתמכרות ברורה, האדם לוקח מינון גבוה יותר והתרופה עוזרת פחות ונדמה שאי אפשר להמשיך לחיות בלי התרופה.
האם יש הבדל בין התמכרות לתרופות להתמכרות לסמים?
הבסיס לכל התמכרות ובמיוחד כזו המשתמשת בחומרים כימיים, זהה. כמו הסמים כך התרופות משבשות מערכות חשובות בגוף ובכך מביאות יותר פגיעה בריאותית מאשר תרומה. עם זאת, יותר קל להתמכר לתרופות כי האמון כלפי הדילר הרפואי הוא גבוהה מדילר הסמים, אז למה לפקפק בתרופות? גמילה מתרופות דומה לגמילה מסמים, הן בתהליך שעובר המכור והן בטיפול הפסיכולוגי. ההבדל הגדול הוא הנגישות, לקבל מרשם לתרופה ממכרת זה פשוט וחוקי, עד כדי כך שהרבה אנשים אפילו לא מודעים להיותם מכורים. הם סומכים על הרופאים שלהם לרוב בצורה עיוורת ובשילוב עם ההקלה מהתרופה בתחילת השימוש בה, מתקבל בסיס תלותי טוב להמשך לקיחת התרופה. מעבר לכך, אין צורך להסתיר את עובדת לקיחת התרופה מאחרים, הרי זה מקובל בימנו שלכל בעיה יש גלולה…
למה בעצם חשוב לעבור גמילה מתרופות? תרופה זה חומר כימי שיותר הורס את הגוף מאשר מטפל. חוץ מזה בכל התמכרות יש צורך לעלות מינון ואז גם הפגיעה ותופעות הלוואי גודלות. האדם הופך להיות כלוא, מצד אחד צורך להמשיך לקחת את התרופה מצד שני בעיות רפואיות חדשות שמצריכות עוד תרופות, מה שיוצר מעגל אכזרי ללא סוף טוב. הכלא הזה לא תורם לאדם לממש את עצמו, להשיג את ההצלחה שאליה הוא נולד. יש גם השלכות על איכות חיים של המכור והסובבים אותו.
למה כדאי לכם לעבור גמילה מתרופות ב”מכורים לחיים”? אנחנו בעלי ניסיון רב שנים, שיטות טיפול יחודיות ומותאמות למשתמש. דיסקרטיות מובטחת לשינוי חיובי בנחת.