contact_us
facebook whatsapp instagram phone youtube

    גמילה מתרופות

    תקופת הקורונה הביאה למרכז תשומת הלב את הבריאות שלנו, פחדים בריאותיים ולחץ לשמור על הביטחון הפיסי שלנו. מה שבתורו הביא למרכז הבמה את העלייה בשימוש בתרופות ממכרות. לא שזו תופעה חדשה, שכן התמכרות לתרופות הייתה ועד היום קיימת הרבה יותר מהתמכרות לסמים. פשוט יש לנו תחושה שזה בסדר לקבל מרשם מהרופא וזה מקובל ואפילו לא צריך להסתיר את זה. התירוץ לשימוש בתרופות ממכרות הוא פשוט ולא משנה מה המכור מספר לעצמו ולאחרים, עדיין עובדת ההתמכרות ברורה, האדם לוקח מינון גבוה יותר והתרופה עוזרת פחות ונדמה שאי אפשר להמשיך לחיות בלי התרופה.

    האם יש הבדל בין התמכרות לתרופות להתמכרות לסמים?

    הבסיס לכל התמכרות ובמיוחד כזו המשתמשת בחומרים כימיים, זהה. כמו הסמים כך התרופות משבשות מערכות חשובות בגוף ובכך מביאות יותר פגיעה בריאותית מאשר תרומה. עם זאת, יותר קל להתמכר לתרופות כי האמון כלפי הדילר הרפואי הוא גבוהה מדילר הסמים, אז למה לפקפק בתרופות? גמילה מתרופות דומה לגמילה מסמים, הן בתהליך שעובר המכור והן בטיפול הפסיכולוגי. ההבדל הגדול הוא הנגישות, לקבל מרשם לתרופה ממכרת זה פשוט וחוקי, עד כדי כך שהרבה אנשים אפילו לא מודעים להיותם מכורים. הם סומכים על הרופאים שלהם לרוב בצורה עיוורת ובשילוב עם ההקלה מהתרופה בתחילת השימוש בה, מתקבל בסיס תלותי טוב להמשך לקיחת התרופה. מעבר לכך, אין צורך להסתיר את עובדת לקיחת התרופה מאחרים, הרי זה מקובל בימנו שלכל בעיה יש גלולה…

    למה בעצם חשוב לעבור גמילה מתרופות?

    תרופה זה חומר כימי שיותר הורס את הגוף מאשר מטפל. חוץ מזה בכל התמכרות יש צורך לעלות מינון ואז גם הפגיעה ותופעות הלוואי גודלות. האדם הופך להיות כלוא, מצד אחד צורך להמשיך לקחת את התרופה מצד שני בעיות רפואיות חדשות שמצריכות עוד תרופות, מה שיוצר מעגל אכזרי ללא סוף טוב. הכלא הזה לא תורם לאדם לממש את עצמו, להשיג את ההצלחה שאליה הוא נולד. יש גם השלכות על איכות חיים של המכור והסובבים אותו.

    למה כדאי לכם לעבור גמילה מתרופות ב”מכורים לחיים”? אנחנו בעלי ניסיון רב שנים, שיטות טיפול יחודיות ומותאמות למשתמש. דיסקרטיות מובטחת לשינוי חיובי בנחת.

    thumbnail

      טיפולים נוספים
      post-image
      גמילה מקטמין

      גמילה מקטמין: הדרך לשחרור מהתלות קטמין, קיי, ספיישל קיי, קיטקטKetamine הוא סם הרדמה סינתטי. מאפייניו הפכו...

      המשך קריאה >>
      post-image
      גמילה מפנטניל

      כל מה שצריך לדעת מזיק, מסוכן, ומוגדר כקריטי ביותר – פנטניל הוא החומר המסוכן והחזק ביותר...

      המשך קריאה >>
      post-image
      גמילה מבונדורמין

      להפסיק את התלות בתרופות מרשם נדודי שינה הוא מצב נפוץ שמשפיע על הרוב המכריע של האנשים...

      המשך קריאה >>
      post-image
      גמילה מאופיאטים

      גמילה מאופיאטים - ליווי וטיפול בכל התסמינים כל האופיאטים מייצרים תסמיני גמילה דומים, אם כי עוצמתם...

      המשך קריאה >>
      post-image
      גמילה מקלונקס

      גמילה מקלונקס - כיצד זה עובד? קלונקס היא תרופה לטיפול בחרדות. מאחר ותרופה זו משפיעה על...

      המשך קריאה >>

      תהליך גמילה מתרופות

      גמילה מהתרופות הממכרות היא שלב מרכזי עבור תחילת חיים נקיים מהתמכרויות ולעתים קרובות לא קל. ההיבט הפיזי של גמילה מתרופות יכול להיות גם לא נוח ובמקרים מסוימים גם מסוכן. הגוף מתרגל לנוכחות של תרופות, וכאשר אתם לפתע מפסיקים לצרוך אותן, הוא מגיב בתסמיני גמילה. תסמינים אלו משתנים במידה רבה בהתאם לחומר הנצרך ולאדם, אך יכולים לכלול בחילות, הזעה, כאבי שרירים, חרדה ועוד. במקרים חמורים, גמילה עלולה להיות מסכנת חיים, כפי שניתן לראות עם גמילה מאלכוהול או מאופיואידים. מסיבה זו, יש חשיבות מכרעת שגמילה מתרופות ממכרות תתבצע בפיקוח של צוות המכון 'מכורים לחיים', במיוחד כאשר מדובר בחומרים הידועים בתסמיני גמילה קשים.

      ההשפעה הפסיכולוגית והחברתית של החלמה

      גמילה מתרופות ממכרות כרוכה בתהליכים פסיכולוגיים וחברתיים עמוקים. אנשים רבים פונים לתרופות כאמצעי להתמודדות עם כאב רגשי, טראומה או מצבי לחץ בחיים. לכן, גמילה והחלמה חייבים לתת מענה לגורמים הפסיכולוגיים הבסיסיים שתרמו להתמכרות. קבוצות טיפול, ייעוץ ותמיכה ממלאות תפקיד קריטי בסיוע לאנשים להבין את הסיבות השורשיות הללו ולפתח מנגנוני התמודדות בריאים יותר. בנוסף, גמילה מתרופות ממכרות היא לרוב הצעד הראשון במסע החלמה ממושך יותר. הקמת רשת תמיכה של חברים, בני משפחה או מכורים לשעבר מקבוצות תמיכה חשובה ביותר לשמירה על פיכחון בטווח הארוך. קשרים אלו מספקים עידוד ומוטיבציה לאורך התהליך המאתגר של הגמילה ומעבר לו.

      שלבי גמילה מתרופות ממכרות

      שלבי הגמילה מתרופות ממכרות הם תהליך מורכב ומאתגר שאנשים מתמודדים איתו כשהם מחליטים להשתחרר מהתלות בתרופות. השלב הראשון כרוך לרוב בהופעת תסמיני גמילה זמן קצר לאחר השימוש האחרון בתרופה. השלב השני של הגמילה מייצג בדרך כלל את שיא התסמינים הפיזיים והפסיכולוגיים, המכונה לעתים קרובות "שלב הגמילה החריפה". שלב זה יכול להיות מאוד לא נוח ומציק, מה שהופך אותו לנקודה קריטית עבור אנשים המחפשים להתחיל חיים ללא התמכרות. התסמינים עשויים להתחזק במהלך שלב זה. השלב השלישי והאחרון של הגמילה כולל ירידה הדרגתית של הסימפטומים הגופניים, המכונה לעתים קרובות "שלב הגמילה הפוסט-אקוטי". במהלך שלב זה, אנשים עשויים לחוות אתגרים רגשיים ופסיכולוגיים מתמשכים, כגון דיכאון, חרדה ושינויים במצב הרוח. שלב זה יכול להימשך שבועות או אפילו חודשים, משתנה מאדם לאדם. תמיכה, ליווי, השגחה וטיפול מקצועי של מכרז גמילה 'מכורים לחיים' יכולים לסייע רבות לאנשים בהתמודדות מוצלחת של שלבי הגמילה ויציאה לדרך להחלמה.