אילו נזקים נגרמים מהתמכרות לאלכוהול?
איש אינו אוהב להודות בכך שהוא מכור למשהו שעלול לסכן אותו. עמותת מכורים לחיים היא מרכז גמילה מאלכוהול שהוקם עבור בוגרים מעל גיל 18 ברחבי הארץ. יוזם העמותה היה בעבר מכור בעצמו, וכעת הוא מוכן להעניק לאחרים מניסיונו ולסייע לכל מי שזקוק לכך. דווקא בגילאים הבוגרים יותר חשוב להעניק אוזן קשבת כאשר בוגרים נשבים ב”קסמיה” של הטיפה המרה, המונעת מהם לתפקד בחיי היומיום.
מרכז גמילה מאלכוהול – כי הנזקים אינם מאחרים לבוא
האלכוהול עלול לגרום לנזקים כבדים בשלושה מישורים עיקריים:
- המישור הבריאותי – צריכה מוגברת של אלכוהול עלולה לגרום לנזק בריאותי רב. מכיוון שהאלכוהול הוא חומר בלתי רצוי בגוף, איברים כמו כבד וכליות נלחמים בו באופן תמידי. איברים אלה הם חזקים ויכולים להתמודד עם פסולת רבה, אך כאשר מדובר בצריכת אלכוהול בכמויות בלתי מבוקרות, הכבד והכליות עלולים שלא לעמוד בעומס ולהינזק. כמו כן, האלכוהול גורם לנזק מוחי, לבעיות השמנה, ובמקרה של נשים הרות הוא יכול לפגוע בעובר.
- המישור הנפשי – האלכוהול הוא דרך מהירה להעלות את מצב הרוח, וממבט ראשון נראה כי הוא מחשל מפני מצבים כמו מתח, דיכאון או חרדה. אבל לאחר כמה שעות השפעת האלכוהול פגה, ועמה גם תחושת הניצחון שאפפה את השותה, כאשר את מקומה תופסים כאבי ראש עזים וחזרה בלתי נמנעת אל המציאות. התסמינים שלאחר ההתפכחות מחזקים את הצורך שבמשקה ומביאים את השותה למעין מעגל בלתי נגמר.
- המישור החברתי – לא לחינם אמרו חז”ל שכאשר נכנס יין לגופו של האדם, יוצא ממנו סוד. במקרים לא מעטים השיכור אינו מסוגל לשלוט בדבריו או בהתנהגותו, והוא מבצע מעשים שלא היה עושה אותם אלמלא היה פיכח.
המרכז שמציל את המצב
מרכז גמילה מהתמכרות לאלכוהול הוא המקום הנכון לפנות אליו בשעה שהאדם אינו מסוגל יותר לשלוט במעשיו עקב שליטתה של הטיפה המרה בו. במרכז זה מצוי צוות מקצועי המלווה את המטופל לאורך כל הדרך. הצוות כולל אנשי מקצוע כמו פסיכולוגים, רופאים, עובדים סוציאליים, אחיות ומטפלים במסגרת רפואה אלטרנטיבית, אשר מוכנים בכל עת להעניק למטופל את הטיפול המקצועי הראוי.