גמילה מעישון קנאביס
מריחואנה, הנקראת גם קנאביס, היא סם פסיכואקטיבי המאופיין בהשפעה נרקוטית בולטת. מריחואנה היא חומר לא חוקי, אשר גידולו ומכירתו הן עבירות פליליות. עם זאת, מספר תכונות שימושיות שלה מאפשרות להשתמש בה למטרות רפואיות בטיפול במחלות. היום, אחוז גבוה מאוד מהאוכלוסייה משתמש במריחואנה, ואף מתמכר אליה ככול שעובר הזמן. גם אם לא מדובר בסמים קשים, עדין לא כולם יכולים לעבור גמילה ממריחואנה באופן עצמאי וללא עזרה. במקרה בו אתם מחפשים את המקום המתאים לעבור בו גמילה ממריחואנה תמצאו מענה מלא במרכז גמילה והעצמה- מכורים לחיים.
השפעות שליליות של מריחואנה
שימוש במריחואנה פותח פתח להתפתחות תלות פסיכולוגית. מסיבה זו, מריחואנה מסווגת כסם ממכר. צורת הנזק העיקרית ממנה היא השפעתה השלילית על נפש האדם. מריחואנה משפיעה על תפקוד המוח, גורמת לפאניקה וחרדה והשימוש בה לטווח ארוך פוגע בחוסן הנפשי של האדם. לקנאביס יש השפעה דומה על הריאות כמו לעישון טבק – בעת השימוש בו, קיים סיכון לפתח אסטמה, בצקת ריאות, הצטננות וכאבי גרון תכופים. כמו כן, למריחואנה יש השפעה מזיקה על בריאות הלב. השימוש בה מגביר את לחץ הדם, מה שמסוכן להתפתחות שבץ והתקף לב אצל אנשים עם לחץ דם גבוה.
הסימנים הבאים מצביעים על כך שאדם השתמש בקנאביס:
- דלקת בעיניים, אדמומיות חמורה שלהן;
- תחושת אופוריה;
- הרחבת אישונים;
- צרידות בקול עקב יובש בפה;
- התנהגות בלתי הולמת (צחוק בלתי סביר, פאניקה, הזיות, פרנויה);
גמילה ממריחואנה- איך נדע מתי צריך לפנות לעזרה?
אדם שאוהב לעשן מריחואנה מספר פעמים ביום משנה בהדרגה את הרגליו, הוא נהיה סגור יותר ומנסה להסתיר את התמכרותו מאחרים. יש מהפך של השקפותיו ותחומי העניין הקודמים שלו. ניתן לזהות אנשים שצריכים לעבור גמילה ממריחואנה לפי הצורך המתמיד שלהם באוכל וריח המריחואנה ש'נדבק' בבגדים ובסביבה שלהם. למשתמשי הקנאביס הריח מגיע לא רק מהגוף, מהפה, אלא גם מהבגדים והשיער. מאחר וההתמכרות למריחואנה היא יותר התמכרות פסיכולוגית ולא פיזית, קשה להפסיק לצרוך את הסם, במיוחד כאשר המכור יכול לשכנע את עצמו כי לא קורה לו שום נזק. לקבלת סיוע וליווי מקצועי בהליך הגמילה ממריחואנה צרו קשר עם מרכז גמילה והעצמה– מכורים לחיים.