האם מכון גמילה יכול לעזור בטיפול בהתמכרות לאלכוהול?
רבים בישראל נוטים להתמכר לטיפה המרה מסיבות שונות. מכון גמילה מאלכוהול כדוגמת עמותת התמכרות לחיים קם כדי לסייע לאנשים אלו להינצל מהשפעתו המזיקה של האלכוהול ולחזור לשגרה. מאחורי היוזמה של העמותה עומד מכור נקי – צור רפאל – אשר עבר התמכרות בעצמו. לאחר שהבין שבעצם לא קיים מקום שבו יכולים מכורים נקיים להשתקם, לתמוך זה בזה ולהמשיך הלאה, הקים את מכורים מחלימים אשר מעלה את המודעות להתמכרות בקרב הציבור ומעניקים הזדמנות שנייה לרבים.
ישנם אנשי מקצוע שיכולים לעזור
בין אם אתם נאלצים להתמודד עם נזקי האלכוהול ובין אם קרוב משפחה או חבר קרוב שלכם מתמודד עם הבעיה, אינכם צריכים להיות לבד. אלה כמה סיבות טובות לפנות למרכז גמילה:
- צוות מקצועי – לא כל אחד יודע לבנות בניין רב קומות, וכך גם לא כל אחד יודע לטפל בהתמכרויות. צוות מנוסה ומקצועי המטפל במכורים לאלכוהול באופן יום יומי יכול לסייע.
- אנשים כמוני – מכון גמילה מאלכוהול מפגיש מכורים לאלכוהול מרקעים שונים. כאן ניתן למצוא אנשים רגילים לגמרי, שעברו משברים שונים בחייהם, התמכרו לטיפה המרה וכעת מעוניינים לשקם את חייהם. במכון לגמילה אפשר למצוא אנשים שעברו מסלול זהה, להתחבר אליהם ולקבל את כל התמיכה הנחוצה מצוות המטופלים.
- מענה מידי – במכון מקצועי להתמכרויות ניתן לקבל מענה מידי לכל שאלה ובקשה. הצוות מבין עד כמה חשוב להיענות למצוקותיו של המטופל בזמן אמת, ונמצא כאן כדי לסייע בכל הנדרש.
מדוע בוגרים מתמכרים לאלכוהול
אדם המכור לאלכוהול נגלה בעיני רוחנו כאדם מבוגר אשר נואש מחייו. הגורמים להתמכרות לאלכוהול יכולים להיות שונים. לעתים מדובר בנוהג במשפחה. הגבר או האישה מחקים את התנהגותם של הוריהם, כך שאם הם נולדו להורים שותים, סביר להניח שגם הם יטעמו את טעמה של הטיפה המרה. כמו כן, במקרים אחרים מדובר בלחץ חברתי. בוגרים השותים במסיבות לא תמיד יודעים להציב לעצמם גבולות, וכך מתמכרים אל האלכוהול. נוסף על כך, האלכוהול הוא אמצעי בריחה מהמציאות. לא כולם יודעים איך להתמודד עם לחצי היומיום של החיים הבוגרים, ומוצאים ‘נחמה’ במשקאות אלכוהוליים.