הסיכונים של צריכת אלכוהול מוגברת
הוא נפוץ ומקובל כמעט בכל חברה, תרבות או מקום. הוא נצפה באופן תדיר בטקסים חגיגיים, משפחתיים או חבריים. ולמרות זאת, אלכוהול הוא סם נפיץ ומסוכן. הנה כל מה שלא מספרים לכם על הסכנות הצפויות של צריכת אלכוהול מוגברת. המידע מובא מטעמה של עמותת מכורים מחלימים, שבראשה עומד צור רפאל, מכור נקי בהחלמה, שעבר על בשרו את המסלול הנפיץ וההרסני של ההתמכרות ועד הגמילה מאלכוהול המורכבת.
המסלול המסוכן של ההתמכרות
לכאורה נהוג לחשוב כי סמים חוקיים לא מסוכנים, אך זה רחוק מלהיות נכון. בדומה להתמכרויות אחרות, ההבדל בין שימוש בלתי מזיק ואפילו חיובי באלכוהול לבין שימוש לרעה, הוא המינונים. כאשר האלכוהוליסט מתחיל לצרוך אלכוהול באופן קומפולסיבי ושגרת חייו סובבת סביב הכוהל, מדובר בהתמכרות מסוכנת ביותר. ובהרחבה על סכנותיה של צריכת אלכוהול מוגברת –
- האלכוהול הינו סם פסיכואקטיבי ממשפחת המדכאים. כלומר, תחושת העוררות והנמרצות מתעוררת בעקבות הדיכוי של מערכת העצבים המרכזית – המוח, ובייחוד מערכת הבלמים המרכזית האחראית על חשיבה תקינה ומפוכחת.
- צריכת אלכוהול משפיעה ומשבשת את תפקוד המוח התקין. צריכה מוגברת לאורך זמן עשויה להוביל לפגיעה נוירולוגית – השתבשות הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי, ובמקרים חריפים גם להתפתחותה של דמנציה.
- מחקרים מצאו קשר בין צריכה מופרזת וממושכת של הסם לבין תחלואה בסרטן.
- הצריכה המופרזת של האלכוהול עשויה לפגום בכבד, החל מדלקת בכבד וכלה בשחמת הכבד. גם מערכת העיכול עשויה להינזק.
- צריכת אלכוהול מקושרת רבות לאלימות ולמעשי פשע – אלימות במשפחה, סכסוכים אלימים ועוד.
נגמלים מהאלכוהול
ברגע שהשימוש באלכוהול חדל מלהיות שימוש חיובי ומתון, מדובר בתלות מזיקה. הבריחה לאלכוהול, לכאורה, פותרת את הבעיות השונות, כשלמעשה היא מוסיפה עליהן ומקשה על חייו של האלכוהוליסט אפילו יותר. בדומה לכל דבר, השורש להתמכרות לאלכוהול הוא נפשי ועמוק יותר, ולכן המכור בורח “לפתרון הקל” כדי לא להתמודד עם חייו ומצוקותיו. שיטת שנים עשר השלבים, אחת משיטות הגמילה וההחלמה המובילות ביותר בעולם, דוגלת בכך שהמכור יחזיר את השליטה לחייו באמצעות לקיחת אחריות אישית, הבנה שההתמכרות שלטה בו עד כה, לצד כפרה על מעשיו – מתוך רצון לבצע שינוי אמתי ומשמעותי.